Thursday, July 5, 2012

Hello, ni menantu saya ke?


Hari Ahad minggu lepas janji dengan MNDR nak jumpa. So pagi-pagi bangun aku pown siap-siap lah. Lepastu MNDR hantar message.

MNDR : Aku sekarang kat bangi. Jumpe kat pavi dalam pukul 1 lebih. Aku drive jangan kacau.
NNS : Nak jalan kat pavi eh?

Lepastu die tak reply sekejap. Tibe-tibe ade nombor unknown call. Tengok nombor macam MNDR punye nombor, tapi lain sikit. So, aku ingat MNDR lah yang call tapi guna nombor bapak die ke mak die ke kakak die ke adik ke atau sape sape lah kan sebab handphone die takde battery. Jadi aku angkat la.

NNS : Hello.
Unknown : Hello, nie menantu saya ke? *eh, bukan suara MNDR. aku dah gelabah tak tentu pasal. Tangan dah rasa sejuk, dahi dah rasa berpeluh. Kalau boleh nak letak teros lepastu nak campak phone jaoh jaoh.

NNS : errrr, nie sape eh? *suara takot-takot tapi still bajet ayu & sopan sebab taknak kena reject awal-awal.
Unknown : Nie bapak MNDR.

Lepastu MNDL yang amek phone cakap dengan aku.

MNDR : Weyh, rumah makcik aku yang kat keramat tu dekat tak dengan rumah kau?
NNS : Takdelah dekat sangat, tapi tak jaoh pown. Asal?
MNDR : Eh, tak payah lah, Giant Cheras dekat tak?
NNS : Dekat kot. Asal?
MNDR : Mane lagi dekat, Keramat ke Giant tu, alah kau cakap la dengan bapak aku. *aku dah cuak balik.

Bapak Mertua : Giant Cheras dekat tak?
NNS : Emm, boleh la.
Bapak Mertua : Kalau macam tu jumpa dekat Giant Cheras la, pakcik serahkan anak pakcik & bla bla bla.

Yang bla bla bla tu aku dah tak ingat sebab aku tengah blur time tu. Haha. Tak boleh blah bapak mertua nak serahkan MNDR kat aku macam MNDR pulak yang pompuan. Macam aku yang kena bagi nafkah semua. Haha.

Dan dan je, aku mengaku bapak MNDR sebagai bapak mertua aku. Ahhhhh pedulik lah kan, dah die mengaku aku menantu die. Hikhikhik. *gelak gedik.




1 comment:

cynta ieda said...

http://hunyieda.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-fatin-fatini.html mari join sini..banyak hadiah menarik..

Related Posts with Thumbnails